fbpx
Ootmarsum Brookhuis Noordwest — XLBO
3258
page-template-default,page,page-id-3258,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Ootmarsum Brookhuis Noordwest

In het zuidoosten van Ootmarsum bevindt zich de wijk Brookhuis.

Als afronding van de bestaande woonwijk ontwikkelt de gemeente aan de noordwest kant 24 kavels, variërend van vrijstaand, twee-onder-een-kap en rijtjeswoningen.

De kavels variëren in omvang van 129 m² tot meer dan 500 m². De woningen komen te liggen tussen veel groen, speelvoorzieningen en voldoende parkeerplaatsen.

 

Ook voor dit plan hebben wij een aantal schetsen geselecteerd die prima passen in dit plan. We laten ze u hieronder graag zien.

Omdat niet alle ontwerpen op elk kavel passen, hebben we een matrix gemaakt, waarop we laten zien welke woningtypes voor welk kavel geschikt kunnen zijn. Onder de schetsontwerpen vindt u deze matrix en de bijbehorende kavelkaart met de corresponderende kavelnummers.

 

Wilt u meer informatie over dit plan of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Type 1
twee-onder-een-kap (2A)

Jaren 30-Schildkap-Erker

2-10_Jaren 30-Schildkap-Erker_Picto-01
Type 2
vrijstaand (1A)

Jaren 30-Schilddak-Voorbouw

Jaren 30 vrijstaande woning
Type 3
vrijstaand (1B)

Modern-Landelijk-Lage goot

1-25_Modern_Landelijk_Lage goot_Picto
Type 4
Twee-Onder-Een-Kap (2B)

Zadeldak-Breedte-Kaders

2-11_Zadeldak-Breedte-Kaders_Picto-01
Type 5
Twee-Onder-Een-Kap (2C)

Jaren 30-Lage goot-Speklagen

Jaren 30 twee-onder-een-kap woning voorgevel
Type 6
Vrijstaand (1C)

Zadeldak-Diepte-Lage goot-Jaren 30

Jaren 30 vrijstaande woning voorgevel
Type 7
Twee-Onder-Een-Kap (2D)

Lage goot-Modern-Lamellen

moderne twee-onder-een-kap woning voorgevel
Type 8
Vrijstaand (1D)

Zadeldak-Lage goot-Schoorsteen

1-20_Zadeldak-Lage goot-Schoorsteen_Picto

kavelnummers

Kavel – Type  matrix

In het bestemmingsplan staan alle spelregels voor het bouwen van een woning op het desbetreffende plan. Voor plan Brookhuis Noordwest geldt bestemmingsplan Ootmarsum, Brookhuis Noordwest welke te vinden is op de website Ruimtelijkeplannen.nl. Daar staan naast de bestemmingsplankaart ook de ‘regels‘ en de ‘toelichting‘ die van toepassing zijn op dit plan.

 

Hoewel voor plan Brookhuis in eerste instantie een beeldkwaliteitsplan gold, is besloten voor Brookhuis Noordwest geen beeldkwaliteitsplan op te stellen.

Er geldt dus een normaal welstandsbeleid, waarbij belangrijk is dat de nieuwe woning goed aansluiten bij de omliggende bebouwing.

 

Bent u geïnteresseerd in een kavel op dit plan, dan kunt u zich inschrijven op deze website van de gemeente Dinkelland. De mogelijkheid tot inschrijven wordt in de loop van week 11 van 2023 geopend.

Op deze website is onder het tabblad ‘downloads’ ook meer informatie te vinden.

 

Heeft u vragen over de regels en mogelijkheden van dit plan? Wij helpen u graag om uw plannen concreet te maken. Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Op onderstaande kaart kunt u zien waar het plan zich bevindt.