fbpx
Oude Rossumerstraat - Jaren 30 - Mansarde - Schildkap — XLBO
2477
page-template-default,page,page-id-2477,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Oude Rossumerstraat – Jaren 30 – Mansarde – Schildkap

Jaren 30 woning met mansarde- schildkap en roeden in de kozijnen

Deze woning past prima op de kavels aan de Oude Rossumerstraat te Oldenzaal. De kapvorm heeft een mansardekap met schilden en heeft daarmee een lage goot. De nok ligt op 9,0 meter. Daarmee voldoet deze woning aan de gestelde eisen in het bestemmingsplan voor deze kavels. De uitstraling is typisch jaren 30 met de genoemde mansarde kap die in hoogte verspringt, betimmerde goten, betonnen speklaag en de horizontale roeden in het glas.

Op de begane grond bevindt de woonkamer zich aan de voorzijde. Aan de achterkant zijn de keuken met eethoek gesitueerd, met in de aanbouw een bijkeuken en berging/garage.

Omdat deze woning een mansardekap heeft, zijn er geen schuine kapdelen zichtbaar op de verdieping. Deze is daardoor ruim genoeg voor 3 slaapkamers, waarvan de grootste met inloopkast, en een ruime badkamer.

 

De zolder is bereikbaar middels een vaste trap.

 

Wilt u weten wat allemaal nog meer mogelijk is met dit type of wilt u weten of uw eigen wensen haalbaar zijn aan de Oude Rossumerstraat in Oldenzaal? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Varianten

Uiteraard is de vormgeving van deze woning aan te passen binnen de jaren 30 stijl.

 

Hieronder enkele voorbeelden:

 

variant 1

uiteraard kan een jaren 30 woning ook uitgevoerd worden met een schildkap. Daarvoor is echter binnen het bestemmingsplan in eerste instantie geen mogelijkheid in verband met de maximale goot en nokhoogte van respectievelijk 4.00 en 9.00 meter. Echter is ontheffing wel mogelijk. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om een woning te bouwen met een goot- en nokhoogte van respectievelijk 6.00 en 10.00 meter, mits aanvaardbaar uit oogpunt van welstand.

 

variant 2

Deze variant is nagenoeg gelijk aan het origineel. De goot ligt bij deze variant op één niveau en de kleurstelling is geheel anders.

 

 

variant 3

Deze woning heeft in de voorgevel een uitbouw, voorzien van een topgevel. De mansarde kap, speklagen, plantenbak en betimmerde goten zijn ook hier weer aanwezig als typerende jaren 30 kenmerken.