fbpx
Noord Deurningen Zuudplas — lage-goot-diepte-zadeldak — XLBO
2208
page-template-default,page,page-id-2208,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Noord Deurningen-Lage goot-Diepte-Zadeldak

Bij deze levensloopbestendige twee-onder-een-kap woning voor Noord Deurningen Zuudplas ligt overduidelijk de nadruk op de begane grond. Daarbij valt de bijzondere indeling meteen op. De slaapkamer op de begane grond is tuingericht en heeft een en-suite badkamer en inloopkast. In de hoofdbouw bevinden zich de woonkamer aan de voorzijde en de woonkeuken aan de achterkant. Op de verdieping is nog ruimte voor 2 slaapkamers met een compacte badkamer.

De woning heeft 1 bouwlaag met een kap en past daarmee op alle twee-onder-een-kap kavels aan de Zuudplas in Noord Deurningen.

De uitstraling van de woning is gebaseerd op de jaren 30 stijl. De schijnschoorstenen, de speklagen en de gemetselde plantenbak vallen daarbij meteen op. Uiteraard is ook dit type te voorzien van een ander ‘jasje’. Kijk maar eens naar de varianten.

 

variant 1

Dit is de variant met ‘schuurwoning’ uitstraling. Het houten spant staat voor het metselwerk en biedt de mogelijkheid om de kozijnen te voorzien van (draaibare) luiken. De hoofdbouw is opgetrokken uit een grijs-bruin gemĂȘleerde steen met een donkere schoorsteen. De aanbouw heeft een gevel van donker potdekselwerk.

 

variant 2

Deze variant heeft ook een jaren 30 uitstraling maar mist de erker in de voorgevel.

 

variant 3

Ook deze variant is gebaseerd op de jaren 30 stijl met hierbij op de verdieping een frans balkon. De schijnschoorsteen is in dit ontwerp doorgetrokken tot de erker en vormt als het ware een scheiding tussen de 2 woningen.

 

variant 4

Een moderne uitstraling past ook prima bij deze twee-onder-een-kap woning. Kenmerkend hierbij zijn de grote glaspui in de voorgevel en de witte gevel met donkere accenten.

Varianten