fbpx
Zuidbroek Wierden — traditioneel-zadeldak-tuitgevel — XLBO
1973
page-template-default,page,page-id-1973,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Zuidbroek-Traditioneel-Zadeldak-Tuitgevel

TRADITIONELE WONING MET TUITGEVEL EN DUBBEL ZADELDAK.

Deze woning bestaat uit een hoofdbouw en een bijbouw en zijn beide voorzien van een kap. Zowel op de begane grond als op de verdieping zijn alle ruimtes in de aanbouw te bereiken vanuit het hoofdgebouw. De uitstraling van de woning is symmetrisch en traditioneel van opzet. De gevels hebben geen overstekken en zijn ter plaatse van de nok voorzien van een schijnschoorsteen.

De begane grond heeft een creatieve plattegrond met een woonkamer en werkhoek aan de voorkant en een tuin gerichte woonkeuken met veranda. Op de verdieping is ruimte voor 3 slaapkamers, een badkamer en een ruime zolder in de aanbouw.

 

Deze woning past prima op plan Zuidbroek te Wierden maar als deze uitstraling toch niet naar uw smaak is, dan kan ook dit type uiteraard worden aangepast.

Om u een idee te geven, hieronder staan nog 4 varianten van dit type, die variëren tussen landelijk, modern en traditioneel.

Varianten

VARIANT 1

Dit ontwerp heeft een traditionele tuitgevel met ‘schouder‘. De kozijnen zijn voorzien van horizontale roeden of kalven.

 

VARIANT 2

Een gewaagd ontwerp! De hoofdbouw steekt met z’n beige gevelsteen behoorlijk af tegen de in geveltimmerwerk opgetrokken bijbouw. Het kader in de voorbouw geeft de woning een moderne aanblik en biedt de mogelijkheid voor het toepassen van lamellen op de verdieping. Deze zorgen voor zonwering en privacy in de achtergelegen ruimte. De bijbouw lijkt een dichtgetimmerde ruimte maar op de verdieping is ter plaatse van de kozijnen het geveltimmerwerk deels weggelaten. Daardoor komt er toch daglicht binnen maar zorgt het overgebleven geveltimmerwerk voor zonwering en privacy in de ruimte erachter.

 

VARIANT 3

Variant 2 heeft een landelijk moderne uitstraling. Opvallend zijn de houten balken en het liggende kozijn in de voorgevel. De gevel is verder opgetrokken uit een aardetint gevelsteen maar dat kan natuurlijk ook een andere kleur worden. Misschien wel een wit gekeimde gevel zoals variant 4 laat zien.

 

VARIANT 4

Deze variant toont een meer traditioneel ontwerp. Prominent is de schoorsteen in de voorgevel met aan de voet, onder het grote kozijn een gemetselde plantenbak.

 

 

Wilt u weten wat allemaal nog meer mogelijk is met dit type op plan Zuidbroek te Wierden of wilt u weten of uw eigen wensen haalbaar zijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.