fbpx
Zuidbroek Wierden — -jaren-30-stolpkap-mansarde — XLBO
1958
page-template-default,page,page-id-1958,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Zuidbroek-Jaren 30-Stolpkap-Mansarde

JAREN 30 WONING MET STOLPKAP.

Een prima ontwerp voor plan Zuidbroek in Wierden is deze vrijstaande jaren 30 woning met stolpkap, ook wel een pyramidedak genoemd. Ter plaatse van de uitbouw aan de voorgevel heeft de woning een verlaagde goot. Daardoor ontstaat een soort van mansardekap. Deze zorgt samen met de dakkapel voor meer uitstraling aan de woning. Verder heeft de woning de typerende kenmerken van de jaren 30 bouwstijl zoals: roedes, speklagen, de betimmerde goot en de grote schoorsteen aan de achterzijde. De gevelbetimmering op de verdieping echter geeft de woning een meer landelijke uitstraling. Op de begane grond bevindt zich in de aanbouw aan de achterzijde een slaapkamer met dressing en badkamer en-suite, waarmee deze woning levensloopbestendig is. Op de verdieping zijn nog vier slaapkamers en een badkamer te vinden.

 

Uiteraard zijn de plattegronden geheel in te richten naar eigen wens. Daarnaast kunt u, indien de jaren 30 stijl u niet bevalt een andere uitstraling aan de woning geven. Daarom laten we u hieronder ook een aantal varianten zien.

Variant

VARIANT 1

Variant 1 laat een moderne woning zien. Elementen die bepalend zijn voor deze uitstraling zijn de vormgeving van de kozijnen in de gevels, het gekleurde kader rondom het kozijn boven de entree en de vlakke dakpannen op de stolpkap die aan de linker voorkant van de woning over de gevel doorloopt in een mansardekap.

 

Wilt u weten wat allemaal nog meer mogelijk is met dit type of wilt u weten of uw eigen wensen haalbaar zijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.