fbpx
Zuidbroek Wierden — jaren-30-schilddak-voorbouw — XLBO
1967
page-template-default,page,page-id-1967,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Zuidbroek-Jaren 30-Schilddak-Voorbouw

JAREN 30 WONING MET SCHILDDAK EN VOORBOUW.

Deze woning in jaren 30 stijl is een erg populair type, is ook nog eens zeer ruimte-efficiënt en past prima op plan Zuidbroek in Wierden. De plattegrond is vrij ‘basic’ maar kan gemakkelijk worden uitgebreid met bijvoorbeeld een bijkeuken, werkkamer of slaapkamer met badkamer op de begane grond. De uitstraling kent vele kenmerken van de jaren 30 bouwstijl, zoals de betimmerde goot, de schildkap, de a-symmetrische voorgevel en het liggende kozijn op de verdieping.

 

Uiteraard is het ook mogelijk om dit type een geheel andere uitstraling te geven. Een uitstraling  die past binnen de voorwaarden van plan Zuidbroek.

kijk maar eens naar de hieronder getoonde varianten.

Varianten

VARIANT 1

Deze variant lijkt erg op de basiswoning in jaren 30 stijl. Het verschil zit in de kap. Hier is de kap een mansardekap, waarbij de goten op verschillende hoogtes hangen.

 

VARIANT 2

Variant 2 geeft de woning weer een geheel ander karakter. Dit type is gebaseerd op de tudor bouwstijl. De woning heeft geen overstekken, sober metselwerk en de ramen bevatten kruisroeden. De uitgesproken voorbouw daarentegen is uitgevoerd in houten vakwerk met stucwerk.

 

Wilt u weten wat allemaal nog meer mogelijk is met dit type of wilt u weten of uw eigen wensen haalbaar zijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.