fbpx
Zadeldak-Landelijk-Dieptegericht — XLBO
856
page-template-default,page,page-id-856,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Zadeldak-Landelijk-Dieptegericht

Landelijke vrijstaande woning met zadeldak

Deze vrijstaande woning beschikt over twee bouwlagen met een zadeldak. Het is daarmee een zeer ‘ruimte efficiënte’ woning die in nagenoeg elk nieuwbouwplan inpasbaar is. Doordat de woning diepte-gericht is past het ook op de wat smallere kavels. De uitstraling van deze woning is landelijk-modern. De gevel bestaat uit een gevelsteen in aardetint en donker geveltimmerwerk. Uiteraard zijn andere kleurcombinaties ook prima mogelijk, denk maar eens aan wit gekeimde gevels met antraciet geveltimmerwerk.

 

De indeling van de begane grond is praktisch, waarbij de woonkamer zich aan de voorkant bevindt. De keuken met eethoek zijn dus tuingericht met aansluitend een bijkeuken en berging in de aanbouw.

Op de verdieping zijn 3 slaapkamers te vinden, waarbij de grootste is voorzien van een inloopkast. Daarnaast beschikt de verdieping ook nog over een badkamer en een separaat toilet.

De zolder is te bereiken via een vaste trap en is niet ingedeeld. Is toch een indeling gewenst? neem contact met ons op, dan horen we graag wat uw wensen zijn.

Variant

VARIANT 1

Dit is een strakke moderne variant van deze dieptegerichte woning met zadeldak. De gevels zijn wit gestuukt en bevatten zo min mogelijk openingen aan de voorgevel. Dit komt de abstracte uitstraling van dit type ten goede. Op de begane grond is het glas ‘verborgen’ achter een scherm van hardhouten lamellen. Dit scherm loopt aan de rechter zijde door als afscheiding van bijvoorbeeld een terras dat in verband met de bezonning naast de woning is gesitueerd. De platte aanbouw is uitgevoerd in verticale geveldelen op een gemetselde plint.

 

VARIANT 2

Deze variant laat een uitstraling zien die gebaseerd is op de populaire jaren 30 bouwstijl. details die deze gevel bijzonder maken zijn de boven het kozijn doorlopende betimmerde goot, de uitgemetselde penanten en de gemetselde plantenbak. De donkere gevelsteen geeft deze woning in tegenstelling tot de traditionele rode steen een meer robuuste uitstraling.