fbpx
Twee-onder-een-kap — landelijk-houten topgevel — XLBO
850
page-template-default,page,page-id-850,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Voorbouw-Landelijk-Houten topgevel

LANDELIJKE TWEE-ONDER-EEN-KAP WONING MET DUBBELE HOUTEN TOPGEVEL.

De dubbele voorbouw met de robuuste houten topgevels geven deze twee-onder-een-kap woning zijn krachtige uitstraling. De vormgeving heeft alle kenmerken van de jaren 30 bouwstijl. Het geveltimmerwerk echter geeft de woningen een meer landelijke ‘look’, waardoor deze twee-onder-een-kap woning zeker ook niet misstaat in een landelijke omgeving.

 

De plattegrond heeft een traditionele indeling met de voordeur in de zijgevel. Aan de voorzijde bevindt zich de woonkamer en de keuken en eethoek zijn aan de achterzijde van de woning gelegen. Indien gewenst kan dit worden omgedraaid, zodat de woonkamer aan de achterkant komt te liggen.

Op de verdieping is plaats voor 4 slaapkamers of eventueel 3 slaapkamers, waarbij de royale ouderslaapkamer aan de voorzijde een inloopkast krijgt.

Op zolder is door de steile kap nog voldoende ruimte voor een aantal kamers, die met toevoeging van een dakkapel of dakraam gemakkelijk van daglicht zijn te voorzien.

 

Heeft u vragen over dit type woning of wilt u weten of deze twee-onder-een-kap woning op uw kavel gebouwd mag worden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Variant

Deze variant verschilt op vele vlakken van het originele plan. Met name de asymmetrische benadering valt op. Zo heeft de linker woning de voordeur in de voorgevel en de rechter woning in de rechter zijgevel. Door toepassing van verschillende gevelstenen en een verschillende gevelinvulling wordt deze asymmetrie nog eens versterkt.

Wel heeft deze variant een schildkap en zijn beide helften voorzien van een voorbouw met tuitgevels. De bouwstijl is dus meer traditioneel .