fbpx
Traditionele 2-onder-1-kap woning met tuitgevel — XLBO
1661
page-template-default,page,page-id-1661,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Tuitgevel-Traditioneel

Traditionele twee-onder-een-kap met tuitgevels

Deze traditioneel uitziende 2-onder-1-kap woning heeft 2 identieke hoofdgebouwen voorzien van een zadeldak. Het verschil zit in de aanbouwen die beide anders zijn vormgegeven. Daardoor oogt de woning niet standaard maar krijgt het een eigen karakter. Wel zijn alle topgevels voorzien van een schijnschoorsteen (ook wel ’tuit’ genoemd), waardoor het geheel eenheid uitstraalt.

 

Ook de indeling van de woning is alles behalve standaard. een garage ontbreekt weliswaar maar daardoor neemt de leefruimte wel enorm toe. Dit resulteert in een 2-onder-1-kap woning met een begane grond die in een vrijstaande woning niet zou misstaan.

Op de verdieping is ook veel ruimte. Dit komt mede door de kap op de aanbouw. Zoals u op de plattegronden ziet kunt u met deze plattegrond alle kanten op.

En we zijn nog niet eens klaar want op zolder is ook genoeg ruimte voor nog enkele kamers!

 

Dit is dan wel een twee-onder-een-kap woning maar het is er wel één waar u nooit meer weg wilt!

 

Heeft u vragen over dit type woning of wilt u weten of deze twee-onder-een-kap woning op uw kavel gebouwd mag worden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Varianten

Ook de uitstraling van deze twee-onder-een-kap woning is natuurlijk aan te passen. Hieronder tonen we enkele alternatieve gevels.

 

VARIANT 1

Deze variant heeft ook tuitgevels maar hierbij is de ’tuit’ op een fraaie wijze uitgemetseld. De ‘schouders’ zijn strakker uitgevoerd dan bij de originele gevels. De verdere invulling van de gevels is vrij traditioneel

 

VARIANT 2

De tweede variant heeft een moderne tuitgevel met rechte schouders. de gevel zelf is strak van vorm maar de kozijninvulling is speels en divers. de witte kaders zijn ogenschijnlijk willekeurig geplaatst en dragen bij aan de speelsheid van de gevel. Op de begane grond zijn peilkozijnen geplaatst, welke zijn voorzien van houten louvreluiken.

 

VARIANT 3

Variant 3 heeft ook weer schijnschoorstenen maar deze keer zijn ze iets uitgemetseld en lopen ze aan de onderkant door tot op het zolderraam. Deze uitmetseling wordt nog een keer herhaald tussen de twee kozijnen op de verdieping.

De linker gevel is symmetrisch van opzet en de rechter gevel is a-symmetrisch met op de hoek een groot hoekkozijn welke rondom is voorzien van een kader van beton of zink.

 

In deze variant is de kap doorgezet tot over de aanbouw, waardoor op de verdieping meer ruimte ontstaat.