fbpx
Modern landelijke woning — schilddak-diepte-hoge-goot — XLBO
1768
page-template-default,page,page-id-1768,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Schilddak-Diepte-Hoge goot-Modern

Modern landelijke woning met schildkap.

Deze woning heeft 2 bouwlagen en is voorzien van een schildkap. Een bijzonder aspect aan deze woning is onder meer het witte kader die de aanbouw met de erker in de hoofdbouw verbindt. Dit geeft de woning een meer moderne uitstraling. Ook het staande geveltimmerwerk op de verdieping draagt daar aan bij maar geeft de woning tegelijk ook een landelijke sfeer. Modern maar toch ook landelijk!

Op de begane grond bevindt de woonkamer zich aan de voorkant en is de keuken met eethoek aan de achterkant te vinden.

De woning is behoorlijk ruimte-efficiënt met 3 slaapkamers op de verdieping, waarbij de grootste is voorzien van een inloopkast. Desgewenst is er op zolder nog meer ruimte voor extra kamers.

 

Bevalt de vormgeving u maar zijn de plattegronden niet naar wens? Wij zijn benieuwd naar uw ideeën.

Ook de uitstraling van deze woning is natuurlijk aan te passen. Kijk voor meer inspiratie maar eens hieronder bij de varianten.

 

 

Heeft u vragen over dit type woning of wilt u weten of deze woning op uw kavel gebouwd mag worden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Varianten

Variant 1

Een typische stadse jaren 30 woning. Zo willen wij dit type omschrijven. Het hoekkozijn, de vormgeving van de kozijnen, de betimmerde goot en het uitspringende metselwerk zijn een aantal zaken die maken dat deze woning een jaren 30 uitstraling heeft.

De steile kap geeft de woning een pittige uitstraling en natuurlijk veel ruimte op zolder.

 

Variant 2

Ook dit is een woning met een jaren 30 vormgeving maar nu voorzien van een mansardedak. Deze kap wordt in de voorgevel doorbroken door een dakkapel. Wat verder opvalt is de gemetselde plantenbak die één geheel vormt met de erker.

 

Variant 3

De vormgeving van deze variant is meer traditioneel met veel metselwerk. de strakke dakranden geven de woning een iets moderner karakter.

 

Variant 4

Landelijk of modern, wat is dit nu weer?

Het beste van beide werelden. Het geveltimmerwerk en de rieten kap zorgen voor de landelijke ’touch’ terwijl de donkere steen en het strakke witte kader de woning meer de moderne kant op duwen.

 

Variant 5

Kubistisch in stralend wit, voorzien van een overstekende dakrand. Deze variant heeft karakter. De gevels zijn een samenspel van rechthoeken en vierkanten waardoor een wat abstracte uitstraling ontstaat.

 

Variant 6

Een eigentijdse  invulling van 2 bouwlagen met een schilddak. Het grote kader op de hoek van de gevel is bepalend voor de uitstraling en bevat veel glas. de verdere gevelinvulling is meer ingetogen.