fbpx
Modern herenhuis met asymmetrische voorbouw — XLBO
1524
page-template-default,page,page-id-1524,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Modern-Herenhuis-Voorbouw

Modern herenhuis met asymmetrische voorbouw.

Dit modern vormgegeven herenhuis kenmerkt zich door de verticale raampartijen, bestaande uit kozijnen met daartussen donker ‘staand’ metselwerk. De prominente voorbouw is asymmetrische vormgegeven en biedt ook beschutting aan de entreepartij die zich centraal in de voorgevel bevindt. Een grappig detail bij de entree is het verborgen bankje direct naast de voordeur.

Op de begane grond is ruimte voor een riante woonkamer en een even zo grote tuingerichte woonkeuken. In de hoofdbouw is verder nog ruimte voor een werkkamer, welke toegankelijk is vanuit de hal. Op de verdieping is ruimte voor 4 slaapkamers en een badkamer.

Middels een vaste trap is de riante zolder te bereiken. Deze is niet ingedeeld maar kan ruimte bieden aan bijvoorbeeld een berging, een was- of hobbyruimte of eventueel nog meer kamers.

 

Heeft u vragen over dit moderne herenhuis of wilt u weten of deze vrijstaande woning op uw kavel gebouwd mag worden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Varianten

Variant 1

Deze variant geeft de woning weer een geheel ander karakter. Dit type is gebaseerd op de tudor bouwstijl. De woning bestaat uit sober metselwerk in combinatie met vakwerk, gevuld met wit stucwerk. De kap heeft geen overstek en de ramen bevatten kruisroeden. De schoorsteen in de zijgevel is typerend voor deze bouwstijl, evenals het eigenwijze dakkapelletje in de voorgevel.

De kap en het vakwerk van de voorbouw is over de entree doorgetrokken. Daardoor staat uw bezoek aan de voordeur nooit in de regen.

 

Variant 2

Deze in jaren ’30 stijl uitgevoerde variant geeft het ontwerp de typische jaren 30 uitstraling. Dit komt door onder meer de mansardekap die op de voorbouw is geplaatst, de betimmerde goot, de kozijnen met bovenlichten en de details in het metselwerk, zoals een kopse rollagen en uitstekend metselwerk.