fbpx
Saksische Boerderij — landelijk-houten-topgevel — XLBO
782
page-template-default,page,page-id-782,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Landelijk-Boerderij-Houten topgevel

Saksische boerderijwoning.

Deze vrijstaande woning heeft met zijn forse houten topgevel, windveren en gevelteken de uitstraling van een Saksische boerderij. Boerderijen van dit type komen veelvuldig voor in het oosten van Nederland.

De voor en achtergevel in dit ontwerp zijn symmetrisch van opzet. Op de begane grond bevindt de woonkeuken zich aan de voorgevel. Naast de woonkeuken is er aan de voorkant ook nog ruimte voor een speelhoek voor de kinderen. De woonkamer bevindt zich aan de achterkant. naast de woonkamer is nog ruimte voor een kleine werkhoek.

De entree met typische Twentse luifel bevindt zich aan de zijgevel. De hal geeft toegang tot de woonkamer en woonkeuken maar ook de naastgelegen bijkeuken kan vanuit de hal worden bereikt.

 

Op de verdieping is ruimte voor 4 slaapkamers met een ruime badkamer. Op beide dakvlakken staat een grote dakkapel met slepend dak. De badkamer en 2 slaapkamers worden hierdoor van voldoende daglicht voorzien.

 

Houdt u van een woning in een landelijke omgeving maar dan met een meer moderne uitstraling? Onder aan de pagina staat een variant met veel glas. lamellen in plaats van een houten topgevel en een wit gestukte gevel.

Variant