fbpx
Jaren 30 woning met stolpkap — jaren-30-stolpkap-mansarde — XLBO
778
page-template-default,page,page-id-778,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Jaren 30-Stolpkap-Mansarde

Jaren 30 woning met stolpkap.

Deze vrijstaande jaren 30 woning met stolpkap, ook wel een pyramidedak genoemd, heeft ter plaatse van de uitbouw aan de voorgevel een verlaagde goot. Daardoor ontstaat een soort van mansardekap. Deze zorgt samen met de dakkapel voor meer uitstraling aan de woning. Verder heeft de woning de typerende kenmerken van de jaren 30 bouwstijl zoals: roedes, speklagen, de betimmerde goot en de grote schoorsteen aan de achterzijde. De gevelbetimmering op de verdieping echter geeft de woning een meer landelijke uitstraling. Op de begane grond bevindt zich in de aanbouw aan de achterzijde een slaapkamer met dressing en badkamer en-suite, waarmee deze woning levensloopbestendig is. Op de verdieping zijn nog vier slaapkamers en een badkamer te vinden.

 

Uiteraard zijn de plattegronden geheel in te richten naar eigen wens. Daarnaast kunt u, indien de jaren 30 stijl u niet bevalt een andere uitstraling aan de woning geven. Daarom laten we u hieronder ook een aantal varianten zien.

Varianten

Variant 1

Deze variant laat u de woning zien in tudor stijl. Hierbij springt het houten vakwerk met stucwerk duidelijk in het oog.

 

Variant 2

Dit ontwerp geeft de woning een landelijk-moderne uitstraling. Daarbij wordt de landelijke uitstraling voornamelijk bepaald door de materialen zoals: riet, donker geveltimmerwerk en wit stuc- of keimwerk. Het zinken kader rondom de entreepartij en het riet aan de gevel zorgen voor de moderne ‘look’ van de woning.

 

Variant 3

Variant 3 laat een moderne woning zien. Elementen die bepalend zijn voor deze uitstraling zijn de vormgeving van de kozijnen in de gevels, het gekleurde kader rondom het kozijn boven de entree en de vlakke dakpannen op de stolpkap die aan de linker voorkant van de woning over de gevel doorloopt in een mansardekap.

 

Wilt u weten wat allemaal nog meer mogelijk is met dit type of wilt u weten of uw eigen wensen haalbaar zijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.