fbpx
Jaren 30-Mansarde-Schildkap — XLBO
2915
page-template-default,page,page-id-2915,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Jaren 30-Mansarde-Schildkap

Jaren 30 woning met mansarde- schildkap en roeden in de kozijnen

Deze woning heeft een bijzondere kapvorm. Het is namelijk een mansardekap maar ook een schildkap en heeft daarmee rondom een lage goot die weliswaar in hoogte verspringt. De uitstraling is typisch jaren 30 met de genoemde mansarde(schild)kap die in hoogte verspringt, betimmerde goten, betonnen speklaag en de horizontale roeden in het glas.

 

Op de begane grond bevindt de woonkamer zich aan de voorzijde. Aan de achterkant zijn de keuken met eethoek gesitueerd, met in de aanbouw een bijkeuken en berging/garage.

Omdat deze woning een mansardekap heeft met behoorlijk steile kapdelen ter hoogte van de verdieping, zijn er binnen geen schuine kapdelen zichtbaar op de verdieping. Deze is daardoor ruim genoeg voor 3 slaapkamers, waarvan de grootste met inloopkast, en een ruime badkamer.

 

De zolder is bereikbaar middels een vaste trap.

 

Wilt u weten wat allemaal nog meer mogelijk is met dit type of wilt u weten of uw eigen wensen haalbaar zijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Varianten

Uiteraard is de vormgeving van deze woning aan te passen binnen de jaren 30 stijl.

 

Hieronder enkele voorbeelden:

 

variant 1

uiteraard kan een jaren 30 woning ook uitgevoerd worden met een schildkap.

 

variant 2

Deze variant is nagenoeg gelijk aan het origineel. De goot ligt bij deze variant op één niveau en de kleurstelling is geheel anders.

 

 

variant 3

Deze woning heeft in de voorgevel een uitbouw, voorzien van een topgevel. De mansarde kap, speklagen, plantenbak en betimmerde goten zijn ook hier weer aanwezig als typerende jaren 30 kenmerken.