fbpx
Twee-onder-een-kap woning — jaren 30-lage-goot-speklagen — XLBO
765
page-template-default,page,page-id-765,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Jaren 30-Lage goot-Speklagen

Twee-onder-een-kap woning met jaren 30 uitstraling.

Deze twee-onder-een-kap woning heeft een typische jaren 30 uitstraling. Dit komt tot uiting in accenten, zoals de betimmerde goot, speklagen, betonbanden en roedes. Verder beschikt de woning over een groot zadeldak dat evenwijdig loopt met de voorgevel. De dakkapellen op zowel de voorkant als achterkant zorgen voor meer ruimte en daglicht op de verdieping en vormen tevens een fijne onderbreking in het grote dakvlak.

In de plattegronden ziet u twee verschillende indelingen waarbij de rechter variant van de begane grond een invulling met slaapkamer en badkamer en-suite toont.

 

Uiteraard zijn er voor deze woning nog talloze andere invullingen te bedenken.

Heeft u vragen of uw wensen in dit ontwerp te verwerken zijn of heeft u andere vragen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Varianten

Indien de bovenstaande woning u toch te klein is, dan past misschien één van onderstaande varianten beter bij u.

 

Variant 1

Variant 1 heeft een moderne uitstraling, waarbij het geveltimmerwerk de woning een landelijke ’touch’ geven. De grote witte lijst in de voorgevel ‘overspant’ zowel de woning als de aanbouw, waardoor beide delen één architectonisch geheel vormen. De dakkapel is in dezelfde stijl vorm gegeven en draagt samen met de vlakke grijze dakpannen bij aan de strakke moderne uitstraling.

 

Variant 2

Deze variant heeft ook weer een jaren 30 uitstraling maar nu met een wit gekeimde gevel. De uitbouw in de voorgevel zorgt voor meer ruimte op zowel de begane grond, de verdieping als de zolder. Het zadeldak is in dit ontwerp ingewisseld voor een kap met wolfseinden.

 

Variant 3

Variant 3 is de schuurwoning variant. Hierbij is de gevel opgetrokken uit donkere geveldelen. de aanbouw is voorzien van een kap en de kozijninvulling is modern, met veel glas. De dakkapellen zijn voorzien van een sleepdak, wat de landelijke uitstraling nog meer versterkt.

 

Variant 4

Ook weer een ontwerp met jaren 30 uitstraling en ook weer een uitbouw in de voorgevel voor meer ruimte. Dit keer is de uitbouw voorzien van een plat dak, wat de woning een strakkere uitstraling geeft. De bouwstijl en de toegepaste gele gevelsteen is een combinatie die geregeld voorkwam in de ontwerpen van Dudok.