fbpx
Hutten II-Jaren 30-Schilddak-Voorbouw — XLBO
2736
page-template-default,page,page-id-2736,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Hutten II-Jaren 30-Schilddak-Voorbouw

JAREN 30 WONING MET SCHILDDAK EN VOORBOUW.

Deze woning in jaren 30 stijl is een erg populair type en is ook nog eens zeer ruimte-efficiënt. De plattegrond is vrij ‘basic’ maar kan gemakkelijk worden uitgebreid met bijvoorbeeld een bijkeuken, werkkamer of slaapkamer met badkamer op de begane grond. De uitstraling kent vele kenmerken van de jaren 30 bouwstijl, zoals de betimmerde goot, de schildkap, de a-symmetrische voorgevel en het liggende kozijn op de verdieping.

 

Het type past prima op kavel 24 van plan Hutten II maar heeft u liever een ander ‘design’? Uiteraard is het ook mogelijk om dit type een geheel andere uitstraling te geven. kijk maar eens naar de hieronder getoonde varianten.

Varianten

VARIANT 1

Deze variant lijkt erg op de basiswoning in jaren 30 stijl. Het verschil zit in de kap. Hier is de kap een mansardekap, waarbij de goten op verschillende hoogtes hangen.

 

VARIANT 2

Wat bij deze variant meteen opvalt is de gestuukte rand op de verdieping. De rest van de gevel is uitgevoerd in een rood gemêleerde baksteen.