fbpx
Landelijk wonen in een eigenzinnige hooimijt woning — XLBO
860
page-template-default,page,page-id-860,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Hooimijt-Landelijk-Stolpkap

De Hooimijt!

Schuurwoning…of toch een hooimijtwoning! Waarom niet kiezen voor dit eigenzinnige ontwerp? Gebaseerd op een traditionele hooimijt is deze landelijke woning voorzien van zowel een pannendak als een rieten kap. De gevels op de begane grond zijn opgebouwd uit metselwerk en horizontaal geveltimmerwerk, terwijl de gevel op de verdieping bestaat uit verticaal geveltimmerwerk. Het overstek van deze woning wordt gevormd door een frame waarin zich de zonnepanelen bevinden. Op deze wijze wordt moderne technologie op een originele wijze in een traditioneel ontwerp verwerkt.

Op de begane grond treft u naast de keuken, eethoek en woonkamer ook nog een werk-/ speelhoek en een heerlijke ruime veranda. Daarnaast heeft deze woning ook nog een slaapkamer met badkamer en-suite op de begane grond. Dit maakt van deze hooimijtwoning ook nog eens een levensloop bestendige woning.

De verdieping is, hoewel beperkt qua oppervlakte, wel fantastisch in te richten met een slaapkamer, dressing en badruimte en-suite.

Wilt u geen slaapkamer op de verdieping? Wat dacht u dan van een hobbykamer met vierzijdig uitzicht!

Varianten

Variant 1

Deze variant heeft geen metselwerk en geveltimmerwerk maar stucwerk met accenten van donker metselwerk. Ook de kozijninvulling is moderner met grote glasoppervlaktes ter plaatse van de leefruimtes.

 

Variant 2

In dit ontwerp is zwaar ingezet op zonwering. terwijl de grote overstekken met PV-panelen voor beschutting op de begane grond zorgen, beschermen de houten lamellen de verdieping tegen te veel zoninval. Bijkomend voordeel van de lamellen is dat ze voor privacy zorgen doordat de directe inkijk wordt beperkt.

De uitstraling van deze woning wordt met de lamellen en het twee-kleurige metselwerk meer modern.

 

Dus schuurwoning of hooimijtwoning? Als u vragen heeft over dit woningtype of misschien wel uw eigen ontwerp? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.