fbpx
Frank Lloyd Wright-Breedte — XLBO
2931
page-template-default,page,page-id-2931,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Frank Lloyd Wright-Breedte

Een prairiehouse in Frank Lloyd Wright-stijl.

Een ontwerp met stijlkenmerken van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright (1867 – 1959). Deze zich in de omgeving neervlijende villa verdient absoluut een riant kavel. Van origine ontworpen als ‘prairiehouse’ in Amerika, past deze architectuur ook prima in de Nederlandse natuurlijke omgeving.

Kenmerken van dit type woning zijn de licht hellende daken met beschermende (grote) overstekken, massieve schoorstenen, horizontale belijning die de lage hoogten benadrukken en natuurlijk materiaalgebruik zoals baksteen en hout.

Deze villa bestaat uit maar liefst 4 verdiepingen. De onderste laag is het souterrain. Deze is toegankelijk via een trap in de hal maar ook vanaf het terras middels een buitentrap. In de souterrain is ruimte voor berging maar ook hobbyruimtes of slaapkamers zijn mogelijk, omdat er kozijnen in de gevels zijn geplaatst ter hoogte van het souterrain.

 

Op de begane grond is de woonkamer aan de achterkant te vinden. Deze staat in open verbinding met de woonkeuken en een werkkamer. Via de grote schuifdeuren aan de achterzijde is het overdekte terras te bereiken. Ook beschikt de begane grond ook nog over een slaapkamer met badkamer en inloopkast en een ruime bijkeuken. Aan de linker zijde van de woning is een vrijstaande berging geplaatst welke middels een schilddak met de hoofdbouw wordt verbonden. Hierdoor ontstaat tussen de woning en berging een overdekte ruimte welke te gebruiken is als carport. Omdat de kap aan de voorkant voor de woning langs loopt, ontstaat bij de voordeur een overkapping die voor een droge entree tot de woning zorgt.

 

De verdieping is te bereiken vanuit de hal en biedt ruimte aan 4 slaapkamers en een badkamer. De grootste slaapkamer beschikt tevens over een eigen badkamer, de nodige kastruimte en een eigen balkon.

Boven de verdieping is via een vaste trap de zolder te bereiken. Deze is door de flauwe kaphelling niet erg hoog maar biedt wel veel ruimte voor opslag.

 

Uiteraard kan dit type geheel naar wens worden aangepast. Moet de villa kleiner of groter worden of moeten andere materialen worden gebruikt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, dan horen we graag wat uw wensen zijn.