fbpx
Plan De Scholt te Fleringen — Boerderette-Kaders-Traditioneel — XLBO
1572
page-template-default,page,page-id-1572,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Fleringen-Boerderette-Kaders-Traditioneel

Boerderette met moderne kaders

Deze twee-onder-een-kap boerderette heeft een traditionele landelijke uitstraling. Kenmerkend hiervoor zijn de kap met wolfseinden en het geveltimmerwerk op de verdieping. De kaders op de hoeken echter geven de woning toch een meer moderne aanblik. Het materiaalgebruik is gedekt in natuurlijke tinten.

Dit alles maakt dat dit type volgens ons prima past op plan De Scholt te Fleringen.

 

Op de beganegrond is de woonkamer aan de voorzijde geplaatst en de keuken met eethoek heeft zicht op de tuin. Vanuit de keuken is de bijkeuken met berging te bereiken. Op de verdieping is ruimte voor drie slaapkamers, waarvan één met inloopkast en een badkamer.

Via een vaste trap is de ruime zolderruimte te bereiken.

 

Wilt u toch liever een andere uitstraling aan deze woning of passen de plattegronden niet helemaal in uw perfecte plaatje? kijk hieronder naar de varianten of neem contact met ons op, dan kunnen wij u in een vrijblijvend gesprek vertellen wat de mogelijkheden zijn met deze woning.

Varianten

De uitstraling van de woning kan op verschillende manieren worden aangepast, zodat het nog steeds past op plan De Scholt te Fleringen. Hieronder tonen we u enkele opties.

 

VARIANT 1

Deze variant laat een klassiek landelijke twee-onder-een-kap woning zien. De kap is ook voorzien van wolfseinden maar de zinken bakgoten geven de woning samen met de luiken in de gevel een meer landelijk karakter.

 

VARIANT 2

De rieten kap met een strook dakpannen aan de onderzijde is typerend voor veel oude boerderijen in Nederland. Waar vroeger riet een goedkope dakbedekking was en dakpannen een teken van welvaart, is tegenwoordig een rieten kap veelal toegepast op woningen uit een hogere prijsklasse.

Hoewel tegenwoordig de keuze voor riet met dakpannen vooral om esthetische redenen wordt gemaakt is een bijkomend voordeel dat een goot met hemelwaterafvoeren kan worden aangebracht. Daardoor wordt het hinderlijke gedrup voorkomen, iets dat elke rietdak eigenaar wel herkent.