fbpx
Twee-onder-een-kap woning — Eigentijds-T-kap-kaders — XLBO
854
page-template-default,page,page-id-854,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Eigentijds-T-kap-Kaders

Eigentijdse twee-onder-een-kap woning met T-kap.

Deze twee-onder-een-kap woning kenmerkt zich door de T-kap. Daardoor krijgen beide helften een geheel eigen karakter. Dit wordt nog eens versterkt doordat beide helften in verschillende kleuren gevelsteen zijn uitgevoerd. De kozijnen en de kaders geven de gevels een meer speelse, eigentijdse uitstraling.

 

De plattegronden bieden door de verschillen in (kap)vorm voor elk wat wils. Het linker deel is met een oppervlakte van 8 x 10,6 m² een stuk groter als het rechter deel dat 6 x 12,2 m² groot is. Mede daardoor is het mogelijk om op de verdieping links 4 riante slaapkamers te creëren. Aan de rechter helft vindt u 3 slaapkamers maar is de hoofdslaapkamer wel uitgevoerd met een inloopkast. Doordat dit ontwerp een ‘hoge goot’ heeft vindt u op de verdieping geen schuine kanten en zijn alle slaapkamers dus volledig vrij indeelbaar. Tevens betekent het dat beide helften over een riante zolder beschikken.

Variant

Natuurlijk is het ook mogelijk om een geheel andere uitstraling aan deze  woning te geven. Hieronder tonen we twee varianten.

 

Variant 1

Variant 1 heeft een jaren 30 uitstraling met wit gekeimde gevels. de T-kap is in dit geval uitgevoerd als een zogenaamd mansardedak.

 

Variant 2

Deze variant heeft een meer traditionele gevel met schijnschoorstenen. De topgevels zijn bij deze variant doorgemetseld, zodat de kap in z’n geheel achter de voorgevel valt. De topgevels zijn afgedekt met afdekkers van natuursteen, beton of zink. De kozijnen op de beganegrond zijn uitgevoerd met vaste of beweegbare luiken.