fbpx
Dubbele topgevel-Kaders-Eigentijds — XLBO
631
page-template-default,page,page-id-631,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Dubbele topgevel-Kaders-Eigentijds

Eigentijdse twee-onder-een-kap woning met dubbele topgevel.

Deze twee-onder-een-kap woning heeft twee dieptegerichte zadeldaken. Daardoor krijgt elke woning z’n eigen identiteit. De vormgeving van de gevels is eigentijds met toepassing van luiken op de begane grond en gekaderde kozijnen op de verdieping. De verschillende gevelinvullingen en het gebruik van twee kleuren gevelsteen versterken de eigen identiteit van de woning nog meer.

In de plattegronden zijn 2 verschillende indelingen zichtbaar maar wellicht heeft u zelf voorkeur voor nog een andere variant.

 

Heeft u vragen over dit type woning of wilt u weten of deze twee-onder-een-kap woning op uw kavel gebouwd mag worden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Varianten

Ook de uitstraling van deze twee-onder-een-kap woning is natuurlijk aan te passen. Hieronder tonen we enkele alternatieve gevels.

 

Variant 1

Een karaktervolle jaren 30 uitstraling heeft deze variant. De mansardekap is beeldbepalend en ook de speklagen, de betimmerde goten en kozijninvulling zijn kenmerkend voor deze populaire bouwstijl.

 

Variant 2

De tweede variant heeft een traditionele tuitgevel met schouders. De schijnschoorsteen is enigszins uitgemetseld, evenals het metselwerk op de verdieping tussen de kozijnen. beide gevels hebben een ietwat andere gevelinvulling maar deze kunnen ook gelijk zijn. de wit gekeimde gevel past prima bij deze stijl maar uiteraard kan dit ook een gewone gevelsteen zijn.