fbpx
Twee-onder-een-kap — Traditionele boerderette-Kaders — XLBO
1838
page-template-default,page,page-id-1838,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Boerderette-Kaders-Traditioneel

Boerderette met moderne kaders

Deze twee-onder-een-kap boerderette heeft een traditionele uitstraling. Door de kaders op de hoeken echter krijgt de woning toch een meer moderne aanblik. De kap met wolfseinden geeft de woning een landelijke uitstraling. Iets dat nog wordt versterkt door toepassing van het geveltimmerwerk op de verdieping.

Het materiaalgebruik is gedekt in natuurlijke tinten, waardoor dit model prima past in een wijk met een landelijk karakter. Wanneer deze woning wordt uitgevoerd met meer uitgesproken materialen en kleuren, wordt het al snel een geheel andere woning en past het ook prima in wijken met een meer stedelijk karakter.

Op de beganegrond is de woonkamer aan de voorzijde geplaatst en de keuken met eethoek heeft zicht op de tuin. Vanuit de keuken is de bijkeuken met berging te bereiken. Op de verdieping is ruimte voor drie slaapkamers, waarvan één met inloopkast en een badkamer.

Via een vaste trap is de ruime zolderruimte te bereiken.

 

Wilt u toch liever een andere uitstraling aan deze woning of passen de plattegronden niet helemaal in uw perfecte plaatje? kijk hieronder naar de varianten of neem contact met ons op, dan kunnen wij u in een vrijblijvend gesprek vertellen wat de mogelijkheden zijn met deze woning.

Varianten

Variant 1

Deze variant laat een klassiek landelijke twee-onder-een-kap woning zien. De kap is ook voorzien van wolfseinden maar de zinken mastgoten geven de woning samen met de luiken in de gevel een meer landelijk karakter.

 

Variant 2

De rieten kap met een strook dakpannen aan de onderzijde is typerend voor veel oude boerderijen in Nederland. Waar vroeger riet een goedkope dakbedekking was en dakpannen een teken van welvaart, is tegenwoordig een rieten kap veelal toegepast op woningen uit een hogere prijsklasse.

Hoewel tegenwoordig de keuze voor riet met dakpannen vooral om esthetische redenen wordt gemaakt is een bijkomend voordeel dat een goot met hemelwaterafvoeren kan worden aangebracht. Daardoor wordt het hinderlijke gedrup voorkomen, iets dat elke rietdak eigenaar wel herkent.