fbpx
Plan Almelo Noordoost — Jaren 30-Schilddak-Voorbouw — XLBO
1293
page-template-default,page,page-id-1293,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Almelo-Jaren 30-Schilddak-Voorbouw

Jaren 30 woning met schilddak en voorbouw.

Deze woning in jaren 30 stijl is een erg populair type en is ook nog eens zeer ruimte-efficiënt. De plattegrond is vrij ‘basic’ maar kan gemakkelijk worden uitgebreid met bijvoorbeeld een bijkeuken, werkkamer of slaapkamer met badkamer op de begane grond. De uitstraling kent vele kenmerken van de jaren 30 bouwstijl, zoals de betimmerde goot, de schildkap, de a-symmetrische voorgevel en het liggende kozijn op de verdieping.

 

Het type past prima op plan Almelo Noordoost maar heeft u liever een ander ‘design’? Uiteraard is het ook mogelijk om dit type een geheel andere uitstraling te geven. kijk maar eens naar de hieronder getoonde varianten.

Varianten

Variant 1

Variant 1 geeft een strak moderne uitstraling aan deze woning, waarbij het liggende kozijn in de voorbouw meteen in het oog springt.

 

Variant 2

Een rieten kap, gedeeltelijk in een mansarde uitvoering, past in variant 2 prima bij de meer landelijke uitstraling van dit type. Tevens valt hier het verticale geveltimmerwerk op en de optionele trappentoren in de zijgevel.

 

Variant 3

Variant 3 geeft de woning weer een geheel ander karakter. Dit type is gebaseerd op de tudor bouwstijl. De woning heeft geen overstekken, sober metselwerk en de ramen bevatten kruisroeden. De uitgesproken voorbouw daarentegen is uitgevoerd in houten vakwerk met stucwerk.

 

Variant 4

Deze variant lijkt erg op de basiswoning in jaren 30 stijl. Het verschil zit in de kap. Hier is de kap een mansardekap, waarbij de goten op verschillende hoogtes hangen.

 

Variant 5

In tegenstelling tot de andere varianten heeft deze variant  een landelijk moderne uitstraling, waarbij een groot deel van de voorbouw in riet is ‘ingepakt’. De gevel kan hierbij wit worden gestuukt of gekeimd en de aanbouw is in dit geval uitgevoerd in verticaal geveltimmerwerk.

 

Wilt u weten wat allemaal nog meer mogelijk is met dit type of wilt u weten of uw eigen wensen haalbaar zijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.