plan St. Isidorushoeve-Oost — jaren-30-schilddak-voorbouw — XLBO
2004
page-template-default,page,page-id-2004,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

St.Isidorushoeve Oost-Jaren 30-Schilddak-Voorbouw

JAREN 30 WONING MET SCHILDDAK EN VOORBOUW.

Deze woning in jaren 30 stijl is een erg populair type en is ook nog eens zeer ruimte-efficiënt. De plattegrond is vrij ‘basic’ maar kan gemakkelijk worden uitgebreid met bijvoorbeeld een bijkeuken, werkkamer of slaapkamer met badkamer op de begane grond. De uitstraling kent vele kenmerken van de jaren 30 bouwstijl, zoals de betimmerde goot, de schildkap, de a-symmetrische voorgevel en het liggende kozijn op de verdieping.

 

Het type past prima op plan St. Isidorushoeve-Oost maar heeft u liever een ander ‘design’? Uiteraard is het ook mogelijk om dit type een geheel andere uitstraling te geven. kijk maar eens naar de hieronder getoonde varianten.

Varianten

VARIANT 1

Deze variant lijkt erg op de basiswoning in jaren 30 stijl. Het verschil zit in de kap. Hier is de kap een mansardekap, waarbij de goten op verschillende hoogtes hangen.

 

VARIANT 2

Een rieten kap, gedeeltelijk in een mansarde uitvoering, past in variant 2 prima bij de meer landelijke uitstraling van dit type. Tevens valt hier het verticale geveltimmerwerk op en de optionele trappentoren in de zijgevel.